JANTEDRENGEN

En morders ransagelser

 

Dagbladet Information 

”… Jantedrengen er en følelsesbasker”

Scenekanten

Skuespillerne smelter sammen og bliver til en vild symbiose af den samme mand. De skifter personlighed, som de skifter jakker, det er imponerende at følge med i”

Bornholms Tidende

”… Scenografien var minimalistisk enkel men enormt fleksibel, og fungerede fantastisk flot sammen med lyd- og især lysdesignet” 

Danmarksturné 16. marts – 28. juni 2020  

Den grønne brochure

 

Om forestillingen:

Alle danskere kender janteloven, men ikke alle kender det originale forlæg og det oprindelig indhold af Sandemoses ”lov”. Forestillingen om jantedrengen Esben Arnakke er en moderne teaterfortolkning af præcist udvalgt originaltekst fra Aksel Sandemoses klassikere ’En flygtning krydser sit spor’ (1933) og ’En sømand går i land’ (1931).

Espen vokser op i Jante – den lille dansk provinsby, hvor janteloven hersker og straffer enhver, der vover at skille sig ud. Drevet af en inderlig trang til frigørelse, stikker han som 17-årig til søs. Men eventyret ender brat i Misery Harbor på Newfoundland, hvor han i rasende jalousi myrder en anden mand. Den ekstreme handling får Espen til at stoppe op og tage sit liv op til revision: Hvem er jeg, der er i stand til at dræbe et andet menneske, og hvordan er jeg kommet dertil?

JANTEDRENGEN sætter vi fokus på den oplevelse af mindreværd og utilpassethed, der kan være baggrunden for så radikal en handling som at slå et andet menneske ihjel.

Medvirkende Nina Marie Birk, Jonas Littauer, Poul Storm

Forfatter Aksel Sandemose, manuskript og dramaturgi Eva Littauer, instruktion og scenografi Jonas Littauer, kostumer Nanna Bernholm Nielsen, lysdesign: Lars Egegaard Sørensen, lyddesign: Simon Littauer, producent Jonas Littauer, produceret af Det Dramatiske Udgangspunkt i co-produktion med Thy Teater

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Københavns kommune og Vesterbro Lokaludvalg.

Læs mere om forestillingen HER