Multimedialt teatershow efter George Orwell

 

”2084” er en dystopisk fremtidsvision for år 2084 efter George Orwells berømte roman ’1984’.

Et multimedialt teatershow med hologrammer, videoprojektioner og elektronisk soundtrack.

 

Danmarkspremiere 29. september 2021 Teater Katapult, Aarhus

Hovedstadspremiere 9. oktober 2021 Mungo Park, Allerød

 

År 2084: Superstaten Europien beherskes af en diktatorisk inderkreds anført af den forførende virtuelle leder Big Mother. Et højteknologisk samfund, som bygger på angst, had og totalovervågning. Winston Smith arbejder i Ministeriet for Sandhed med at omdigte historien efter ordre. Hans længsel efter frihed vokser, og han indleder et illegalt kærlighedsforhold til Julia. Men Big Mother ser alt, og det uundgåelige sker!

Vi befinder os i en fremtid i permanent undtagelses- og krigstilstand iscenesat af en usynlig magt. Her er intet rum til at tænke selvstændigt eller drømme. Ingen plads til frihed, menneskerettigheder eller demokrati. Alt i denne verden er kunstigt fremstillet med det formål at manipulere.

”2084” er et sansebombardement af kroppe, lys, billeder og lyd. Vores internationale kunstneriske team afsøger et nyt teaterformat ved at føre nye teknikker indenfor video- og musikkomposition sammen. Holdet bygger videre på erfaringer fra tidligere vellykkede produktioner i kompagniet, bl.a. Den som blinker er bange for døden, Frøken Smillas fornemmelse for sne og The Cocka Hola Company. Sammen skaber vi en intens og reflekterende totaloplevelse.

 

Idé og koncept: Jonas Littauer & Krzysztof Minkowski

Manuskript & Dramaturgi: Eva Littauer

Iscenesættelse: Krzysztof Minkowski

Scenografi og kostumer: Konrad Schaller

Sounddesign: Simon Littauer

Video, hologram, lysdesign: Lars Egegaard Sørensen

Medvirkende: Ludmilla Faber Striim, Malte Frid-Nielsen, Marius Bjerre Hansen, Jonas Littauer m.fl.

Forestillingen er produceret af Det Dramatiske Udgangspunkt v. Jonas Littauer i co-produktion med Teater Katapult

 

Generøst støttet af Statens Kunstfond, Kulturudviklingspuljen Aarhus, Dansk Skuespillerforbund og Lemvigh-Müller Fonden.